Forum ISJ Arad
http://www.isjarad.ro/forum/

Legea nr.272 din 2004-forma la zi
http://www.isjarad.ro/forum/viewtopic.php?f=228&t=31245
Pagina 1 din 1

Autor:  Juridic ISJ Arad [ Lun Iun 06, 2016 12:48 pm ]
Subiectul mesajului:  Legea nr.272 din 2004-forma la zi

ISJ Arad
Biroul juridic
Nr.48/820/06.06.2016

Retrimitem Legea nr. 272 din 2004, republicată cu toate modificările aduse până la această dată.
Vă recomandăm să acordaţi o atenţie deosebită cunoaşterii şi respectării la nivelul unităţii de învăţământ a dispoziţiilor Art. 89 şi Art. 96 din Legea nr. 272/2004, republicată, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, conform cărora:
  -Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migraţiei ilegale, răpirii, violenţei, pornografiei prin internet, precum şi a oricăror forme de violenţă, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituţii de învăţământ, medicale, de protecţie, medii de cercetare a infracţiunilor şi de reabilitare/detenţie, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.
  - Orice persoană fizică sau juridică, precum şi copilul pot sesiza direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului din judeţul/sectorul de domiciliu să ia măsurile corespunzătoare pentru a-l proteja împotriva oricăror forme de violenţă, inclusiv violenţă sexuală, vătămare sau de abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau de exploatare, de abandon sau neglijenţă.
  - Angajaţii instituţiilor publice sau private care, prin natura profesiei, intră în contact cu copilul şi au suspiciuni asupra unui posibil caz de abuz, neglijare sau rele tratamente au obligaţia de a sesiza de urgenţă direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului.

- Orice persoană care, prin natura profesiei sau ocupaţiei sale, lucrează direct cu un copil şi are suspiciuni în legătură cu existenţa unei situaţii de abuz sau de neglijare a acestuia este obligată să sesizeze serviciul public de asistenţă socială sau direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului în a cărei rază teritorială a fost identificat cazul respectiv.
  - Pentru semnalarea cazurilor de abuz sau de neglijare a copilului, la nivelul fiecărei direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului se înfiinţează obligatoriu telefonul copilului, al cărui număr va fi adus la cunoştinţa publicului.
Cu respect,
Consilier juridic, Cornelia Tamaş

Fişiere ataşate:
LEGE (A) 272 21-06-2004.doc [340.5 KiB]
Descărcat de 245 ori

Pagina 1 din 1 Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/