Forum ISJ Arad
http://www.isjarad.ro/forum/

reducerea normei la 16
http://www.isjarad.ro/forum/viewtopic.php?f=3&t=27416
Pagina 1 din 1

Autor:  profesor [ Mie Dec 10, 2014 5:52 pm ]
Subiectul mesajului:  reducerea normei la 16

Buna ziua!
Eu inteleg ca in Metodologie scrie ca solicitarile pentru reducerea normei de la 18 la 16 se fac in perioada constituirii normelor, pentru titulari.
In scoala de care apartin, s-a venit, azi cu titlul de URGENT sa ne depunem cererile cei care doresc. Normele se definitiveaza in iulie, cand aflam daca se fac sau nu clasele aprobate in planul de scolarizare.
Eu cred ca toata lumea vrea plata cu ora si a avea 16 este doar in situatia cand nu sunt ore plus. De unde stim daca vor fi sau nu ore pana nu se fac clasele?
As dori legislatia care spune ca in decembrie trebuie solicitata optiunea si ca nu te mai poti razgandi in septembrie, in functie de numarul de clase realizat.
multumesc

Autor:  profesor [ Joi Dec 11, 2014 1:48 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: reducerea normei la 16

Buna ziua Domnule Profesor,

Sunt mai multe metodologii si ordine care prevad constituirea formatiunilor de studii si a catedrelor pentru anul scolar urmator. Daca urmariti calendarul unui an scolar (spuneti ca aveti vechime in invatamant), in aceasta luna si in urmatoarea se lucreaza la Proiectul planului de scolarizare si Proiectul de incadrare al unitatii de invatamant.
Este perioada din calendarul scolar in care se stabilesc clasele cu nr. de elevi, normele, numarul de optionale pentru anul scolar urmator, numarul norme/ore/ scoala.
Asta este sigur motivul pentru care vi s-a solicitat sa optati sau nu pentru cele 16 ore/catedra pe anul scolar viitor.
16 ore=1 norma
18 ore+2 pco=1.11 norma
in situatia aratata de Dvs.

Sarbatori Fericite!

Pagina 1 din 1 Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/