Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Mar Dec 11, 2018 6:07 am

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


ActivNET - Service IT ~ Realizare si Gazduire Pagini Web ~ Instalare/Configurare Servere ~ Publicitate Online ~ Achizitie Domenii Web


Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Vin Sep 16, 2016 12:33 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Apr 20, 2005 12:55 pm
Mesaje: 1183
PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA OCUPAREA POSTURILOR ÎN TIMPUL ANULUI ŞCOLAR 2016-2017

Repartizare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad

Prevederi legislative: Art 103 alin. (2) din Metodologie:
“Posturile didactice/catedrele care se vacantează după începerea anului şcolar 2016-2017, se atribuie de inspectoratele şcolare, în ordine, după cum urmează:
a) cadrelor didactice titulare a căror restrângere de activitate a fost soluţionată prin detaşare în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru care nu au studii corespunzătoare;
b) pentru completarea catedrelor cadrelor didactice calificate angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, repartizate pe catedre incomplete, cu respectarea Metodologiei;
c) prin detaşare în interesul învăţământului sau la cerere cadrelor didactice titulare rămase nesoluţionate după derularea etapelor mobilităţii personalului didactic, potrivit Calendarului şi candidaţilor calificaţi rămaşi nerepartizaţi după derularea etapelor mobilităţii personalului didactic, potrivit Calendarului, care îndeplinesc condiţiile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, cu respectarea Metodologiei;
d) prin detaşare în interesul învăţământului sau la cerere personalului didactic titular care solicită detaşare în afara Calendarului, cu respectarea Metodologiei;
e) în regim de plata cu ora personalului didactic calificat, în condiţiile Metodologiei;
f) candidaţilor fară studii corespunzătoare postului rămaşi nerepartizaţi după concursul organizat de inspectoratul şcolar la nivel judeţean nivelul/municipiului Bucureşti, în condiţiile Metodologiei.”

Etape:

1. Transmiterea la I.Ş.J.Arad şi publicarea posturilor didactice/catedrele care se eliberează pe parcursul anului şcolar.
a) Unităţile de învăţământ în care se eliberează posturi didactice/catedre pe parcursul anului şcolar vor parcurge următoarele etape:
- vor transmite la ISJ Arad, lista posturilor vacante/rezervate care s-au eliberat.
Termen: fiecare zi de joi - ora 1200
- vor afişa la avizierul unităţii lista posturilor vacante/rezervate care s-au eliberat.
Termen: fiecare zi de vineri - ora 1200

b) Compartimentul Managementul resurselor umane al I.Ş.J. Arad centralizează listele transmise de unităţile de învăţământ şi le publică pe Forum-ul ISJ Arad, secţiunea MOBILITATE PERSONAL DIDACTIC ->Ocuparea posturilor care se vacanteaza pe parcursul anului şcolar - şedinţe publice la nivelul ISJ Arad şi le afişează la avizierul I.Ş.J Arad.
Termen: fiecare zi de vineri - ora 1600
2. Repartizarea personalului didactic la nivelul ISJ Arad.
Cadrele didactice care se încadrează în prevederile Art 103 alin. (2) din Metodologie se pot prezenta la şedinţele publice de repartizare. Şedinţele publice de repartizare se vor desfăşură la sediul I.Ş.J.Arad, camera 7 (compartimentul Managementul resurselor umane), pentru a solicita ocuparea posturilor publicate, săptămânal, în fiecare zi de marţi începând cu ora 1500.
Termen: în fiecare zi de marţi începând cu ora 1500
3. Înştiinţarea de către I.Ş.J. Arad a unităţilor de învăţământ cu privire la ocuparea/neocuparea postului didactic/catedrei.
ISJ Arad transmite unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat:
- lista posturilor didactice repartizate în şedinţele publice săptămânale precum şi datele cadrelor didactice repartizate pe aceste posturi;
- lista posturilor didactice rămase nerepartizate în şedinţele publice săptămânale.
Termen: în fiecare zi de miercuri


Ocuparea posturilor la nivel de unitate şcolară:

Prevederi legislative: Alt. 103 (1) din Metodologie:
“Până la începerea cursurilor, posturile didactice/catedrele vacante/rezervate, care nu pot fi ocupate de personal didactic calificat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, prin detaşare în interesul învăţământului sau la cerere, în regim de plata cu ora sau în baza concursului organizat de inspectoratul şcolar la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti în condiţiile prezentei Metodologii, precum şi posturile didactice/catedrele complete sau incomplete care se vacantează în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pe parcursul anului şcolar 2016-2017, pe termen scurt, de cel mult 60 de zile, care nu pot fi ocupate de personal didactic cu contract individual pe perioadă determinată, prin detaşare în interesul învăţământului sau la cerere, precum şi în regim de plata cu ora, în condiţiile prezentei Metodologii, se atribuie, cu avizul inspectoratului şcolar, în regim de plata cu ora, la nivelul unităţilor de învăţământ care au posturi didactice neocupate, personalului didactic calificat, prin decizie a directorilor, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ. În mod excepţional, posturile didactice/catedrele vacante/rezervate rămase neocupate până la începerea cursurilor, în lipsa personalului didactic calificat, se atribuie, cu avizul inspectoratului şcolar, în regim de plata cu ora, la nivelul unităţilor de învăţământ care au posturi didactice neocupate, prin decizie a directorilor, pe termen scurt, de cel mult 30 de zile, personalului didactic fară studii corespunzătoare postului, urmând ca în această perioadă să se organizeze concursuri/testări pentru ocuparea acestor posturi.”
Art. 103 alin.(3) din Metodologie:
În situaţia în care posturile didactice/catedrele eliberate în timpul anului şcolar 2016-2017 nu pot fi ocupate, conform prevederilor art 103 alin. (2), consiliile de administraţie din unităţile de învăţământ sunt abilitate să organizeze şi să desfăşoare individual, în consorţii şcolare sau în asocieri temporare la nivel local, concursuri pentru ocuparea posturilor didactice în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului didactic calificat. În mod excepţional, în lipsa personalului didactic calificat, consiliile de administraţie din unităţile de învăţământ pot organiza testări prin interviu şi lucrare scrisă, în profilul postului solicitat, în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată de cel mult un an şcolar a personalului fară studii corespunzătoare postului, respectiv până la revenirea titularului pe post/catedră în situaţia posturilor didactice/catedrelor rezervate sau până la solicitarea postului/catedrei de un cadru didactic calificat.”
1. Compartimentul Managementul resurselor umane al ISJ Arad centralizează listele transmise de unităţile de învăţământ şi le publică pe Forum-ul ISJ Arad, secţiunea MOBILITATE PERSONAL DIDACTIC -»Concursuri de ocupare a posturilor didactice vacantate pe parcursul anului şcolar, organizate de către unităţile de învăţământ, (vineri ora 16.00)
2. Candidaţii depun dosarele de înscriere în unitatea de învăţământ (luni, marţi).
3. Validarea dosarelor candidaţilor, (miercuri)
4. Desfăşurarea probelor practice/orale în profilul postului, (joi).
5. Desfăşurarea probei scrise, (vineri).
6. Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor, (luni).
7. Repartizarea pe posturile didactice/catedrele pentru care s-au organizat concurs, (marţi).
8. Emiterea deciziei de numire, (marţi).
9. Înştiinţarea I.Ş.J. Arad, Compartimentul Managementul resurselor umane cu privire la rezultatele concursului şi repartizările pe posturile didactice / catedrele pentru care s-a organizat concursul, (marţi).


Inspector școlar general,
Prof. Claudius Lucian MLADIN
Inspectori şcolari pentru managementul resurselor umane,
Prof. Emilia MANDACHE
Prof. Adriana POPESCU


Fişiere ataşate:
precizari cu privire la ocuparea posturilor în timpul anului scolar 2016-2017.PDF [231.35 KiB]
Descărcat de 1153 ori
Sus
   
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Translation/Traducere: phpBB România