Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Lun Ian 21, 2019 5:51 am

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


ActivNET - Service IT ~ Realizare si Gazduire Pagini Web ~ Instalare/Configurare Servere ~ Publicitate Online ~ Achizitie Domenii Web


Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: MENTINERE PENSIONARI 2018
MesajScris: Mar Ian 02, 2018 5:31 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Apr 20, 2005 12:55 pm
Mesaje: 1202
Conform Art. 28 din Metodologia cadru privind mobilitatea cadrelor didactice de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2018-2019:
(1) Personalul didactic din învăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul științific de doctor, care dovedește competenţă profesională deosebită, poate fi menținut ca titular, în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2018, la cerere, conform Metodologiei.
(2) Condiţiile legale de pensionare, luând în calcul limita de vârstă şi stagiul de cotizare, la data de 1 septembrie 2018, sunt:
a) pentru femei, vârsta la ieșirea la pensie, 60 ani şi 11 luni, 30 ani şi 11 luni stagiul complet de cotizare, respectiv 15 ani stagiul minim de cotizare;
b) pentru bărbați, vârsta la ieșirea la pensie, 65 ani, 35 ani stagiul complet de cotizare, respectiv 15 ani stagiul minim de cotizare.
(3) În vederea menținerii în activitate ca titular în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2018, în anul şcolar 2018-2019, personalul didactic care se încadrează în prevederile alin. (1) şi (2) se adresează, în scris, consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, până la data prevăzută în Calendar-26 ianuarie 2018.
Profesorii consilieri în centre și cabinete de asistență psihopedagogică şi profesorii logopezi din cabinetele interşcolare se adresează CMBRAE/CJRAE în cadrul căruia este normat postul didactic respectiv. Cererile sunt însoţite de documentele justificative privind activitatea didactică şi ştiinţifică.
(4) În perioada prevăzută de Calendar-31 ianuarie 2018, cererile cadrelor didactice care se încadrează în prevederile alin. (1) şi (2) se analizează şi se aprobă de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, în funcţie de evoluţia demografică la nivel local, de planurile de şcolarizare, de dinamica resurselor umane, de politicile de personal şi de evoluţia planurilor-cadru de învăţământ.
(5) La nivelul unităţilor de învăţământ pot fi aprobate numai cererile cadrelor didactice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) se încadrează în prevederile alin. (1) şi (2);
b) posturile didactice/catedrele pe care sunt titulare, conform actului de numire/transfer/ repartizare pe post/catedră, sunt complete şi viabile în anul şcolar 2018-2019, luând în considerare şi prevederile art.262 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare;
c) la nivelul unităţii/unităţilor de învăţământ, în care urmează să fie menținute în activitate ca titulare în funcţia didactică peste vârsta de pensionare, nu există reducere de activitate la catedrele pe care cadrele didactice respective sunt titulare şi nu este necesară completarea/întregirea normei didactice de predare-învățare-evaluare altor cadre didactice titulare din unităţile de învăţământ respective, cu ore din catedra pe care sunt titulare cadrele didactice care urmează să fie menținute în activitate în funcţia didactică peste vârsta de pensionare.
(6) Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, comunică, la termenul prevăzut în Calendar-1 februarie 2018 , inspectoratului şcolar şi cadrelor didactice acordul/refuzul motivat privind menţinerea în activitate ca titular a personalului didactic care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2018, în anul şcolar 2018-2019.
Comisia de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, constituită la nivelul inspectoratului şcolar, verifică situaţiile transmise de unităţile de învăţământ, întocmeşte listele finale cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare până la data de 1 septembrie 2018 care solicită menţinerea în activitate ca titular în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2018, în anul şcolar 2018-2019 şi le prezintă spre validare consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, însoţite de lista cadrelor didactice titulare detaşate în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate.
(7) Listele finale validate de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, se afişează la inspectoratul şcolar la termenul prevăzut în Calendar-2-5 februarie 2018. La inspectoratul şcolar se afişează şi listele care cuprind cadrele didactice ale căror cereri de menţinere în activitate ca titular în funcţia didactică peste vârsta de pensionare, în anul şcolar 2018-2019, au fost respinse la nivelul unităţilor de învăţământ sau la nivelul inspectoratului şcolar cu precizarea motivului pentru care au fost respinse. La validarea listelor finale cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare până la data de 1 septembrie 2018 care solicită menţinerea în activitate ca titular în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare, consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar trebuie să ţină seama dacă la nivelul judeţului se asigură numărul necesar de posturi didactice/catedre vacante în vederea soluţionării restrângerilor de activitate cadrelor didactice titulare detaşate în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate.
(8) Contestaţiile se depun, în scris, la inspectoratul şcolar, în perioada prevăzută în Calendar-5-7 februarie 2018 şi reprezintă plângerea prealabilă reglementată de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
Contestațiile se soluţionează de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar conform Calendarului-9 februarie 2018, iar hotărârea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar prin care se soluționează aceste contestații este definitivă şi poate fi atacată numai la instanţa de contencios administrativ competentă.
(9) După soluţionarea contestaţiilor de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, inspectorul şcolar general emite decizia privind menţinerea în activitate ca titular a personalului didactic care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2018, în anul şcolar 2018-2019.
(10) În condițiile în care, până la data de 1 septembrie 2018, se constată că, din cauza reducerii numărului de ore în disciplină, nu mai este îndeplinită condiția de la alin. (5) lit. b) sau lit. c), inspectoratul școlar revocă decizia privind menţinerea în activitate ca titular a personalului didactic care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2018, în anul şcolar 2018-2019.
(11) În situaţiile fuziunii prin absorbţie a unităţilor de învăţământ, a divizării parţiale sau totale a unei unităţi de învăţământ, a fuziunii prin contopire a două unităţi de învăţământ, la nivelul acestor unităţi de învăţământ, cererile cadrelor didactice care solicită menținerea în activitate ca titular în funcţia didactică până la 3 ani peste vârsta de pensionare se analizează după aplicarea procedurilor prevăzute la art. 19 alin. (2)-(4).


Fişiere ataşate:
CERERE_TIP_MENTINERE_TIT_2018.doc [47.5 KiB]
Descărcat de 557 ori
Curriculum-vitae.pdf [168.79 KiB]
Descărcat de 387 ori
Sus
   
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Translation/Traducere: phpBB România