Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Lun Ian 20, 2020 7:41 am

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


ActivNET - Service IT ~ Realizare si Gazduire Pagini Web ~ Instalare/Configurare Servere ~ Publicitate Online ~ Achizitie Domenii Web


Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Mar Ian 02, 2018 6:16 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Apr 20, 2005 12:55 pm
Mesaje: 1334
În conformitate cu prevederile punctului 3) din Calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2018-2019, Anexa nr.19 la Metodologia-cadru aprobată prin OMEN nr. 5485/13.11.2017, numită în continuare Metodologie, în perioada 22 februarie-5 martie 2018, în conformitate cu prevederile punctului 5) din Calendar se soluţionează cererile de completare a normei didactice la nivel judeţean, în şedinţă de repartizare.

Etapa de mobilitate a personalului didactic numită completarea normei didactice de predare-învăţare-evaluare este prevăzută în art. 4 alin. (1) lit. d), lit. h) din Metodologie.
În art. 25 din Metodologie este definită situaţia de reducere de activitate cu cele două forme:
a) completarea normei didactice - în cazul în care se poate constitui cel puţin ½ normă didactică – art. 25 alin. (1);
b) restrângere de activitate - în cazul în care nu se poate constitui cel puţin ½ normă didactică – art. 25 alin. (2).

Completarea normei didactice se poate soluţiona:
a) la nivelul unităţii/unităţilor de titulatură sau al consorţiului din care face parte unitatea de titulatură;
b) la nivel judeţean – în şedinţă de repartizare organizată de comisia judeţeană de mobilitate a ISJ Arad.

Pentru ambele situaţii, deciziile de completare a normei didactice sunt emise de inspectorul şcolar general.
Pe baza acestor decizii emise de inspectorul şcolar general, directorul unităţii în care cadrul didactic este titular încheie cu angajatul un act adiţional la contractul individual de muncă iar directorul unităţii în care cadrul didactic îşi completează norma, încheie cu acesta un contract de muncă pe perioada determinată – art. 33 alin. (11).

În mediul rural completarea normei didactice se poate face pe durata anului şcolar 2018-2019 sau pe perioadă nedeterminată.
Cererile de completare a normei didactice pe perioadă nedeterminată în mediul rural nu se pot soluţiona la nivelul unităţii/consorţiului – acestea se soluţionează în şedinţa de repartizare, la nivel judeţean.

În mediul urban pot beneficia de completarea normei didactice de predare-învăţare-evaluare pe perioadă nedeterminată cadrele didactice titulare care urmează să-şi completeze norma didactică cu ore în unităţile de învăţământ în care au funcţionat prin completarea normei didactice neîntrerupt în ultimii 3 ani şcolari, dacă orele respective sunt vacante se certifică viabilitatea acestora pentru o durată de cel puţin 2 ani şcolari.

Conform prevederilor art. 25, alin. (1), cadrul didactic titular pentru care nu se poate constitui norma didactică completă de predare-învăţare-evaluare în specialitate, în conformitate cu documentul de numire/transfer/repartizare pe post/catedră, dar pentru care se poate constitui cel puţin jumătate de normă didactică de predare-învăţare-evaluare în baza actului de numire/transfer/repartizare pe post/catedră sau pentru care se poate constitui cel puţin jumătate de normă didactică de predare-învăţare-evaluare în specialitate, din disciplinele prevăzute în documentul de numire/transfer/repartizare pe post/catedră, la nivelul consorţiului şcolar din care face parte unitatea de învăţământ, se află în situaţia de completare a normei didactice. Aceleaşi condiţii se aplică şi personalului didactic angajat conform prevederilor art. 21 alin. (4).

Conform art. 4, alin. (7), cadrele didactice titulare care solicită întregirea normei didactice de predare-învăţare-evaluare, completarea normei didactice de predare-învăţare-evaluare pe perioadă nedeterminată, transferul pentru restrângere de activitate sau pretransferul consimţit între unităţi de învăţământ pe catedre constituite şi din discipline care nu sunt înscrise în documentul de numire/transfer/repartizare susţin inspecţii speciale la clasă la disciplinele solicitate care nu se regăsesc în documentul de numire/transfer/repartizare, conform anexei nr. 4, cu excepţia posturilor didactice/catedrelor pentru care se susţin probe practice prevăzute la alin. (4).

Calendar:
22 februarie 2018, se afişează la ISJ Arad lista tuturor orelor/catedrelor vacante şi rezervate, pentru soluţionarea în şedinţă de repartizare a completărilor de normă la nivel judeţean;
22-23 februarie 2018 – titularii/angajaţii, a căror completare de normă nu a fost soluţionată la nivelul unităţii/consorţiului, depun dosarele la inspectoratul şcolar, întocmite conform cererii tip din Anexa nr.14 la Metodologie (pag. 83);
26 februarie-2 martie 2018 – inspecțiilor speciale la clasă/probelor practice/orale de profil pentru ocuparea fracţiunilor de normă;
2 martie 2018 afișarea rezultatelor la inspecțiile speciale la clasă/probelor practice/orale de profil;
5 martie 2018 – şedinţa de repartizare, organizată la nivel judeţean, pentru soluţionarea cererilor de completare a normei didactice, pe catedre vacante/rezervate incomplete, conform prevederilor art. 33, alin. (5), în următoarea ordine:
A) cadrele didactice titulare, în ordinea descrescătoare a punctajelor, cu respectarea principiului continuităţii;
B) cadrele didactice prevăzute la art. 21 alin. (4) cu norma didactică incompletă, în ordinea descrescătoare a punctajelor.
5-9 martie 2018, ISJ Arad emite deciziile de completare a normei didactice, începând cu 1 septembrie 2018.


Fişiere ataşate:
Coperta dosar.doc [25 KiB]
Descărcat de 1911 ori
Cerere completare norma didactica la nivel judetean.pdf [371.52 KiB]
Descărcat de 1049 ori
Sus
   
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Translation/Traducere: phpBB România