Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Lun Oct 22, 2018 2:37 pm

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest


ActivNET - Service IT ~ Realizare si Gazduire Pagini Web ~ Instalare/Configurare Servere ~ Publicitate Online ~ Achizitie Domenii Web


Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Mar Feb 13, 2018 9:31 am 
Neconectat

Membru din: Mie Apr 20, 2005 12:55 pm
Mesaje: 1154
Cadrele didactice titulare aflate în situaţia de completare a normei didactice în şedinţă de repartizare, în conformitate cu art. 33 din Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2018-2019, aprobată prin OMEN 5485/2017, cu modificările şi completările ulterioare conform OMEN nr. nr. 3017/2018 sunt:
- Cadre didactice care completează norma didactică pe perioadă determinată în altă unitate de învăţământ/consorţiu faţă de cea în care sunt titulare
- Cadre didactice care completează norma didactică pe perioadă nedeterminată în aceeaşi unitate de învăţământ/consorţiu în care sunt titulare sau în altă unitate de învăţământ/consorţiu faţă de cea în care sunt titulare

Cadrele didactice aflate în oricare dintre situaţiile menţionate anterior vor depune dosarul de completare a normei didactice care conţine:
- Coperta dosar (viewtopic.php?f=342&t=35090)
- Cererea de completare a normei didactice conform Anexei 14 pag 83 din Metodologie şi documentele anexă solicitate (viewtopic.php?f=342&t=35090)
- Fişa de evaluare conform Anexei 2 însoțită de documentele justificative (viewtopic.php?f=354&t=35075)
- Adeverinţa Statut post completată de unitatea de învăţământ unde este titular (eliberat de unitatea de învățământ conform modelului)
- Acordul de continuitate completat de unitatea de învăţământ în care completează norma didactică (eliberat de unitatea de învățământ conform modelului)
- Opisul dosarului
Toate documentele vor fi prezentate în dosar de plastic, având copertă transparentă cu posibilitatea de îndosariere în biblioraft. Se acceptă numai dosare complete, corect realizate, cu toate documentele solicitate certificate conform precizărilor metodologice.

Conform Art.4 alin(4)-(9):
1. Susţin o probă practică/orală eliminatorie, în profilul postului didactic solicitat, în perioada 26 februaire - 2 martie 2018, cadrele didactice titulare care solicită:
• completarea normei didactice de predare-învăţare-evaluare,
• transferul pentru restrângere de activitate
pe un post didactic/catedră în unităţi de învăţământ având clase cu profil artistic (corepetiţie, muzică, arta actorului, coregrafie, arte plastice, arte decorative, arte ambientale, arhitectură şi design), pe catedre de informatică, de tehnologia informaţiei şi comunicării, de informatică-tehnologii asistate de calculator (pentru profil tehnic şi servicii), de instruire pe catedre/posturi didactice din cluburi şcolare sportive sau din palatele şi cluburile copiilor.
Fac excepţie cadrele didactice titulare transferate/pretransferare/detaşate de pe posturi didactice/catedre similare, precum şi cadrele didactice care beneficiază de continuitate pe post/catedră prin completarea normei didactice de predare-învăţare-evaluare, conform prezentei Metodologii.

2. Susţin o probă orală eliminatorie de cunoaştere a limbii minorităţii în care urmează să se facă predarea, în perioada 26 februaire - 2 martie 2018, cadrele didactice titulare care solicită:
• completarea normei didactice de predare-învăţare-evaluare
• transferul pentru restrângere de activitate
Fac excepţie cadrele didactice titulare pe posturi didactice/catedre similare, cadrele didactice titulare care au finalizat cu diplomă studii universitare cu specializarea în limba minorităţii în care urmează să se facă predarea, precum şi cadrele didactice titulare care au efectuat studiile în limba minorităţii în care urmează să se facă predarea, respectiv cadrele didactice care beneficiază de continuitate.

3. Susţin inspecţii speciale la clasă, la disciplinele solicitate pe catedre constituite şi din discipline care nu sunt înscrise în documentul de numire/transfer/repartizare în perioada 26 februaire - 2 martie 2018, cadrele didactice titulare care solicită:
• completarea normei didactice de predare-învăţare-evaluare pe perioadă nedeterminată
• transferul pentru restrângere de activitate

La etapele de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate prin completarea normei didactice pe perioadă determinată, probele practice în profilul postului se consideră promovate în situaţia în care cadrele didactice titulare participante obţin cel puţin nota 5 (cinci). La etapele de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate prin întregirea normei didactice/completarea normei didactice pe perioadă nedeterminată/transfer pentru soluţionarea restrângerii de activitate, probele practice/inspecţiile speciale la clasă în profilul postului se consideră promovate în situaţia în care cadrele didactice participante obţin cel puţin nota 7 (şapte).

Cadrele didactice care solicit un post care necesită probe practice/orale sau/și inspecții speciale vor depune la dosar o cerere conform modelului atașat.

Dosarul se depune la ISJ Arad, biroul nr. 008, în perioada 22-23 februarie 2018, conform următorului program:
- Joi 22.02.2018 între orele 12.00-15.00
- Vineri 23.02.2018 între orele 11.00-13.00


Şedinţa de repartizare pentru completarea normei didactice va avea loc în data de 5 martie 2018, conform precizărilor care vor fi comunicate ulterior.
- soluţionarea în şedinţa publică se realizează pe discipline, în următoarea ordine:
o cadre didactice titulare, în ordinea descrescătoare a punctajelor, cu respectarea principiului continuităţii
o cadre didactice debutante prevăzute la art.21 alin. (4) cu norma didactică incompletă, în ordinea descrescătoare a punctajelor
- în mediul rural completarea normei didactice se poate realiza pe durata unui an şcolar sau pe durată nedeterminată, cadrul didactic fiind prezent la şedinţă publică organizată la nivel judeţean
- în mediul urban pot beneficia de completarea normei didactice pe perioadă nedeterminată cadrele didactice care urmează să-şi completeze norma didactică cu ore în unităţile de învăţământ în care au funcţionat prin completarea normei didactice neîntrerupt în ultimii 3 ani şcolari, dacă orele respective sunt vacante şi se certifică viabilitatea acestora pentru o durată de cel puţin 2 ani şcolari.
- Completarea normei didactice pe durată nedeterminată se realizează ținând seama de prevederile prezentei Metodologii și de prevederile Centralizatorului

IMPORTANT
Candidaţii se prezintă la şedinţa publică precizând comisiei judeţene codurile posturilor pentru care optează. Aceste coduri trebuie să reprezinte fracţiuni de normă de maxim 9 ore.
Candidaţii se legitimează cu cartea de identitate. În cazul în care cadrul didactic nu este prezent personal sau prin împuternicit, acesta din urmă prezentând procura notarială în original, comisia îi atribuie din oficiu un post didactic/catedră (fracţiunea de normă) din lista afişată, conform punctajului.


Inspectori şcolari pentru managementul resurselor umane,
Prof. Emilia MANDACHE
Prof. Adriana POPESCU


Fişiere ataşate:
cerere_inspectie clasa_proba_practica-orala.doc [28 KiB]
Descărcat de 133 ori
ADEVERINTA__STATUT_POST_2018.doc [47 KiB]
Descărcat de 195 ori
Sus
   
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Translation/Traducere: phpBB România