Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Sâm Mai 30, 2020 9:40 pm

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest


ActivNET - Service IT ~ Realizare si Gazduire Pagini Web ~ Instalare/Configurare Servere ~ Publicitate Online ~ Achizitie Domenii Web


Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: TITULARIZARE IN BAZA ART. 253
MesajScris: Mie Feb 28, 2018 9:16 am 
Neconectat

Membru din: Mie Apr 20, 2005 12:55 pm
Mesaje: 1397
Această etapă de mobilitate se desfăşoară în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. j), art. 51 şi art. 52 din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2018-2019, aprobată prin OMEN nr. 5485/13.11.2017, numită în continuare Metodologie, la termenele prevăzute la Pct. I, alin. 7 din Calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2018-2019, Anexa nr. 19 la Metodologie, numit în continuare Calendar.

La această etapă a mobilităţii personalului didactic pot participa, în vederea primirii statutului de titular începând cu data de 01.09.2018, în unităţile de învăţământ în care sunt angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2017-2018, cadrele didactice calificate, care au obţinut nota cel puţin 7 (şapte) la fiecare probă a concursului naţional unic de titularizare în învăţământul preuniversitar în ultimii 6 ani.

Pot fi repartizaţi pe perioadă nedeterminată, în şedinţă de repartizare organizată de inspectoratul şcolar, dacă postul didactic/catedra este vacant(ă) şi are viabilitate, cu respectarea cumulativă a condiţiilor generale şi specifice din Metodologie, candidaţii care au participat la concursuri de titularizare în învăţământul preuniversitar de stat în sesiunile 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 sau 2017.

Repartizarea pe post didactic sau catedră se realizează în baza celei mai mari medii de repartizare obținute de cadrul didactic în perioada 2012-2017, în specialitatea postului didactic/catedrei ocupat(e), dacă nu a obţinut note sub 5 (cinci) la proba scrisă în cadrul următoarelor concursuri de titularizare în învăţământul preuniversitar de stat, la specialitatea respectivă.

Calendar:

30 martie 2018

Reactualizarea şi afişarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, complete şi incomplete, neocupate/nerepartizate după etapa de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ.

3-12 aprilie 2018
Depunerea şi înregistrarea dosarelor la ISJ Arad (Cerere tip: Anexa 3, pag. 64 din Metodologie) în vederea repartizării pe perioadă nedeterminată, în şedinţă de repartizare, conform prevederilor art. 253 din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

4-13 aprilie 2018
Comisia judeţeană de mobilitate a personalului didactic şi consilierul juridic al ISJ Arad verifică dosarele candidaţilor, depuse în vederea repartizării în şedinţă pe baza art. 253 din Legea nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

16 aprilie 2018
ŞEDINŢĂ DE REPARTIZARE organizată de inspectoratul şcolar pentru repartizarea pe perioadă nedeterminată, conform prevederilor art. 253 din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare;

16-17 aprilie 2018
Depunerea şi înregistrarea contestaţiilor la ISJ Arad, referitoare la repartizarea în şedinţă a candidaţilor, conform art. 253 din Legea nr.1/2011 cu modificările şi completările ulterioare;

18 aprilie 2018

Soluţionarea contestaţiilor în CA al ISJ Arad referitor la repartizările făcute în şedinţa de repartizare, în conformitate cu prevederile art. 253 din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare;

19-27 aprilie 2018
Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare a candidaţilor titularizaţi conform art. 253 din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare.

Precizări:

Condiţiile generale şi specifice
care trebuie îndeplinite cumulativ de cadrele didactice calificate, netitulare, angajate în unităţi de învăţământ preuniversitar cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, în anul şcolar 2017-2018, în vederea titularizării în baza art. 253, începând cu data de 01.09.2018, sunt prevăzute în art. 52 din Metodologie.

Condiţiile generale şi specifice
care trebuie îndeplinite cumulativ de candidatul care solicită titularizarea în baza art. 253, conform Metodologiei:

A. a fost repartizat sau i s-a prelungit durata contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2017-2018, la nivelul unui singur judeţ, pe un post didactic/catedră vacant(ă)/rezervat(ă) complet(ă), până la data începerii cursurilor anului şcolar, conform Metodologiei sau a fost angajat pe perioadă determinată pe o catedră completă de la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018, atât în baza deciziilor de repartizare emise de inspectoratul şcolar, cât şi în baza deciziilor interne emise la nivelul unităţilor de învăţământ şi se află în una din situaţiile prevăzute în art. 52 alin. (1) lit. a);
[cel puţin nota 7.00 atât la proba scrisă cât şi la inspecţia specială la clasă sau proba practică, după caz]
B. a dobândit definitivarea în învățământ sau va dobândi definitivarea în învăţământ până la data de 1 septembrie 2018;

C. solicită un post didactic/catedră, care nu a fost ocupat(ă) în etapele anterioare ale mobilităţii personalului didactic, este constituit(ă) sau i se poate constitui în una sau mai multe unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, în care cadrul didactic este încadrat în anul şcolar curent, este complet(ă) sau are în componenţă cel mult 4 (patru) ore opţionale, potrivit art. 30 alin. (2) din Metodologie, este vacant(ă) şi i se certifică viabilitatea (minim 4 ani);

D. respectă condiţiile de ocupare a postului didactic/catedrei pe perioadă nedeterminată, conform Metodologiei;

E. are avizele şi atestatele necesare pentru ocuparea postului didactic/catedrei, conform Metodologiei.

În situaţia constituirii catedrelor complete pentru repartizare în baza art. 253 în mai multe unităţi, fiecare unitate de învăţământ implicată trebuie să menţioneze, în momentul comunicării la ISJ Arad a listei posturilor didactice, faptul că fracţiunea de normă pe care o publică este vacantă, are viabilitate estimată de minim 4 ani şi poate face parte din catedra completă constituită la nivel ISJ Arad, catedră care trebuie publicată sub un singur „Cod post”, conform aplicaţiei informatice a MEN.

Candidaţii pot solicita titularizarea în baza art. 253 pe posturile didactice/catedrele pe care sunt angajaţi în anul şcolar 2017-2018 dacă acestea sunt în concordanţă cu specialitatea probei scrise a concursului naţional de titularizare din perioada 2012-2017 la care au participat cu notă/medie minim 7,00.

Cadrele didactice calificate angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2017-2018, care au două sau mai multe specializări, pot solicita repartizarea în condiţiile art. 52 alin. (1) din Metodologie, începând cu data de 1 septembrie 2018 şi pe catedre, ocupate în anul şcolar curent, constituite din două sau mai multe discipline, conform art. 30 alin. (2) din Metodologie, în concordanţă cu specializările dobândite, potrivit Centralizatorului, în situaţia în care ponderea cea mai mare de ore în catedră o are disciplina pentru care cadrul didactic a susţinut concursul sau disciplinele care constituie catedra au aceeaşi pondere, cu respectarea cumulativă a celorlalte condiţii prevăzute la art. 52 alin. (1), lit. a)-e).

Cadrul didactic calificat care îndeplineşte condiţia prevăzută la art. 51 alin. (1), precum şi condiţiile cumulative prevăzute la alin. (1) lit. b)-e) şi ocupă, de la data începerii cursurilor anului școlar, un post didactic/o catedră care necesită probe practice/orale beneficiază de repartizare pe perioadă nedeterminată în baza prevederilor art. 253 din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, în unitatea/unităţile de învățământ în care este angajat şi în condiţiile în care:

a) a obţinut rezultatul la proba practică/orală de minimum 7 (şapte)/admis din ultimii 6 ani în altă sesiune a concursului naţional de titularizare decât cea în care a obţinut nota/media de cel puțin 7 (șapte);
b) a ocupat postul didactic/catedra, până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018, în baza unei probe practice/orale susţinute în oricare dintre etapele mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar la care a obţinut rezultatul de minimum 7 (şapte)/admis.

Decizia de repartizare pe perioadă nedeterminată în baza art. 253, începând cu data de 01.09.2018, emisă de inspectorul şcolar general, precizează unitatea de învăţământ cu personalitate juridică, postul didactic/catedra, nivelul de învăţământ, limba de predare şi regimul de mediu.
În decizie nu se precizează viabilitatea postului didactic/catedrei, iar structura/structurile unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică se precizează numai în situaţia în care regimul de mediu al structurii/structurilor este diferit de regimul de mediu al unităţii de învăţământ cu personalitate juridică.

Pentru cadrele didactice debutante, care nu au dobândit încă definitivarea în învăţământ, repartizate în baza prevederilor art. 253 din Legea nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare, inspectorul şcolar general emite decizia de repartizare pe un post/o catedră publicat(ă) pentru angajare pe perioadă nedeterminată începând cu 1 septembrie 2018.
Cu aceste cadre didactice debutante directorul unităţii de învăţământ încheie contractul individual de muncă pe o perioadă de cel mult un an şcolar, urmând ca după ce acestea promovează examenul pentru definitivarea în învăţământ, consiliul de administraţie să modifice durata contractului individual de muncă din perioadă determinată în perioadă nedeterminată, în situaţia în care acești candidaţi promovează în termen de cel mult 6 (şase) ani de la ocuparea postului didactic/catedrei vacant(e) examenul pentru definitivarea în învăţământ


Fişiere ataşate:
Cerere-titularizare-conform-art.-253-1.pdf [319.39 KiB]
Descărcat de 831 ori
COPERTA DOSAR ART 253.doc [28 KiB]
Descărcat de 634 ori
Extras_Metodologie_Art-253-2018.pdf [433.99 KiB]
Descărcat de 739 ori
Sus
   
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Translation/Traducere: phpBB România