Forum ISJ Arad
http://www.isjarad.ro/forum/

Comenius is back!
http://www.isjarad.ro/forum/viewtopic.php?f=43&t=34367
Pagina 1 din 1

Autor:  lupei [ Mar Sep 12, 2017 12:55 pm ]
Subiectul mesajului:  Comenius is back!

Dragi colegi,

Iata ca am primit confirmare de la Comisia Europeana privind noile tipuri de parteneriate scolare. Ghidul programului o sa apara in a doua jumatate a lui octombrie:

Vor exista 3 tipuri de proiecte in domeniul School Education KA2:
-parteneriate pentru inovare (cu produse intelectuale)-neschimbate fata de prezent
-parteneriate pentru schimb de bune practici-neschimbate (fara produse intelectuale, deci in consecinta fara evenimente de multiplicare)
-asa numitele „School exchange partnerships”-sunt cele noi, axate pe schimb de elevi si profesori. Ele sunt proiecte DOAR intre scoli (minimum 2, maximum 6, doar din tarile programului), care vor contine mobilitati de scurta si lunga durata pt elevi si profesori (pentru elevi, durata minima a mobilitatii va fi de 3 zile de lucru); ca finantare, nu vor avea produse intelectuale, evenimente de multiplicare si intalniri transnationale de proiect; vor avea o durata intre 12 si 24 de luni (in cazuri exceptionale, 36 de luni daca contin mobilitati de lunga durata ale elevilor). Finantarea pe scoala, pe an, va fi limitata la o suma nu prea mare (veti vedea in Ghid). Formularul de candidatura va fi substantial simplificat; bugetul va fi mai mare cu 40% fata de 2017.

AN recomanda implicarea in proiecte a scolilor din rural, scolilor care nu au mai avut proiecte, scolilor cu probleme de abandon.

Deocamdata nu exista formularele de candidatura disponibile dar va voi anunta in momentul in care apar pe site-ul www.erasmusplus.ro.

Daca credeti ca aveti nevoie de sprijin in gasirea partenerilor ma puteti contacta la sediul ISJ Arad, camera 3, sau la telefon 0725110918.

Cu stima,
prof. Anca Lupei
inspector scolar pentru proiecte educationale

Pagina 1 din 1 Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/