Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Joi Mar 28, 2024 11:12 am

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


ActivNET - Service IT ~ Realizare si Gazduire Pagini Web ~ Instalare/Configurare Servere ~ Publicitate Online ~ Achizitie Domenii Web


Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Lun Dec 10, 2012 2:59 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Sep 15, 2010 11:06 am
Mesaje: 556
Stimată doamnă profesor,
Stimate donmule profesor,

Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră se confrunta cu situaţia copiilor emigranţi şi cu problemele generate de procesul de adaptare şi integrare şcolară şi socială al acestora.
Ca atare, vă rog să aveţi amabilitatea de a citi mesajul următor şi, dacă sunteţi interesaţi, să daţi curs invitaţiei adresate, aplicând pentru un grant Comenius. De asemenea, am marea rugăminte de a transmite şcolilor care ştiţi că se confrunta cu această situatie mesajul nostru.

Cu stima,

Alina Ciceu
Director
Generation Europe - Romania


Vă adresăm invitaţia de a participa la un curs Comenius cu tema "Incluziune şi Integrare - predarea elevilor migranţi în învăţământul obligatoriu" care va avea loc în localitatea Oulu, Finlanda în perioada 6-10 May 2013.

Granturile disponibile pentru a permite participarea la curs se aproba de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi formării Profesionale
Sunt eligibili pentru a aplica la un grant Comenius toți cei implicați în educația școlară (cadrelor didactice precum şi alte categorii de personal şi specialişti care lucrează în învățământul școlar).



De ce aţi participa?



Pentru ca România se confrunta cu problemele generate de Remigraţia copiilor români.



Pentru că în perioada 2008 – mai 2012, peste 21.000 de copii români reveniți doar din Italia și Spania au solicitat echivalarea studiilor pentru reînmatricularea în sistemul educațional românesc. Dintre acești copii, 30% prezintă probleme de readaptare și integrare socială: dificultăți emoționale, comportamentale, de atenție sau relaționale.

Altfel spus, anual, 1.200 - 1.400 din totalul copiilor care remigrează se adaugă pe lista celor care necesită intervenţie specializată promptă din partea serviciilor de

asistenţă psihologică, socială şi şcolară, deoarece prezintă risc semnificativ/major de manifestare a unor dificultăţi de readaptare.



Pentru că în Romania, există în mare două grupuri de copii afectați de migrație; primul include copii care migrează fie cu părinții, fie singuri iar al doilea include copiii lăsați acasă de unul sau de ambii părinți care au migrat. UNICEF a identificat faptul că ambele grupuri de copii sunt vulnerabile. Atunci când copiii sunt lăsați acasă aceștia dezvoltă probleme psihosociale legate de anxietatea de separare și fără îngrijirea protectivă a părinților pot apărea riscuri semnificative, totuși atunci când migrează pentru
a se alătura părinților lor, ei pot deveni subiect de discriminare și de excludere socială și pentru o varietate de probleme de adaptare în țara de destinație. Survenită
peste aceste experiențe, remigrația prezintă un nou set de probleme de adaptare pentru care copiii (şi părinții) sunt adesea nepregătiți.

Pentru că Organizaţia Națiunilor Unite (1998) defineşte migrantul ca „orice persoană care îşi schimbă ţara de rezidenţă obişnuită”, o definiţie care însă ascunde

dimensiunea, impactul şi complexitatea mobilităţii transnaţionale. Guvernele, organizațiile și profesioniștii care lucrează cu copiii și familiile acestora trebuie să își recunoască obligațiile de a promova drepturile și bunăstarea copiilor afectați de migrație, în conformitate cu principiile CDC.

Pentru că pe lângă problematica politicilor sociale, sunt necesare metode/recomandări practice pentru cadre didactice, profesioniști din serviciile de asistenţă sociale
și de sănătate pentru copii remigranţi/migranţi și părinți.


Cursul "Incluziune şi Integrare - predarea elevilor migranţi în învăţământul obligatoriu" va oferă posibilitatea de a afla politicile, metodologia şi practicile utilizate în educația copiilor migranților în Finlanda și în alte țări ale UE, exemple de Bune practici în lucrul cu copilul migrant, practici care pot fi utile pentru abordarea situatiei şi a copilul care a suferit o experienţă eşuată de migraţie.

Vă rugăm să citiți fișierele atașate și să aplicaţi pentru curs.
Inainte de a aplica la Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi formării Profesionale trebuie să faceţi pre-înregistrarea la curs, transmiţînd la adresa de e-mail: shadows.finland@gmail.com<mailto:shadows.finland@gmail.com> urmatoarele informaţii:
1. Nume şi prenume
2. Numele şcolii-Instituţiei
3. Poziţia-funcţia şi profesia
4. Adresa de acasă şi Oraşul- Ţara
5. Nr. de telefon
6. Adresa de e-mail

Veţi primi o scrisoare care atestă acceptarea participării la curs de către Shadows Finland.
Descşrcaţi formularul de aplicare de pe pagina Agenţiei Naţionale: http://www.anpcdefp.ro/programe/llp/comenius/ secţiunea Formare continuă pentru personalul implicat în educaţia şcolară / Participare la seminarii şi conferinţe - Apelul 2013 ( http://www.llp-ro.ro/userfiles/Apel_2013_COM.pdf ), Depunerea candidaturii / Ghidul
Termen limită pentru aplicare este 16 ianuarie 2013.

Daca aveţi întrebări, nelămuriri vă rog să nu ezitaţi să mă contactaţi.

Cu stimă,



Alina Ciceu
Director
Generation Europe - Romania
Academiei 39-41, sc.A, ap.35, 01013 Bucuresti
e-mail: alina@generation-europe.eu
Tel/Fax: 021 311 44 02;Mobil: 0744655744


Are you interested to participate in a Comenius course in Finland?

If you would like to know more about migrants' education and its practices in Finland and in other EU countries, please read the attached files and apply for the course.



In the documents you will find more information about the course content, application procedure and notes on application.



Topic: INCLUSION AND INTEGRATION - Teaching immigrant students in compulsory education

Date: 6-10 May 2013

Place: Oulu, Finland



Staff members from pre-school and primary to secondary schools are eligible to apply for funding from their National Agencies. Comenius is relevant for everyone involved in school education. Grants are available to enable teachers and other categories of staff working in school education to take part to the course.



Deadline for application is on 16th January 2013.



Welcome to Finland!



Mr. Raimo Salo

Shadows Finland

Professional Development for Europe

International Understanding in Education

Mobile +358 44 375 3799<tel:%2B358%2044%20375%203799>

http://www.shadows.org.uk<http://www.shadows.org.uk/>


Fişiere ataşate:
Enrolment form Shadows Finland 2013.doc [106.5 KiB]
Descărcat de 607 ori
SF notes on application 2013.pdf [376.13 KiB]
Descărcat de 694 ori
Needs Analysis Shadows Finland 2013.doc [45.5 KiB]
Descărcat de 626 ori
SF flyer 2013.pdf [633.36 KiB]
Descărcat de 649 ori
Sus
   
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+02:00 Europe/Bucharest


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Translation/Traducere: phpBB România